Slummissa syntynyt unelma
Tuka on yksi Dhakan slummien seitsemästä miljoonasta asukkaasta. Miltä arki näyttää 11-vuotiaan Tukan silmin? Missä hän asuu? Mikä on Tukan sydämessä sykkivä unelma?
Katso videoKummeja kaivataan tällä hetkellä kipeämmin kuin koskaan. Bangladeshin pääkaupungin Dhakan slummeissa elää miljoonia ihmisiä, jotka kamppailevat saadakseen perustarpeensa täytetyksi. Tästä johtuen monet lapset joutuvat koulun sijasta töihin. Erityisesti tytöt ovat heikossa asemassa ja useita uhkaa lapsiavioliitto. Koulutus on ainoa keino saada äärimmäisen köyhyyden tuomat kauhukuvat katoamaan. Kummin tuki muuttaa yhden lapsen koko maailman sekä auttaa kokonaista yhteisöä. Auttaisitko sinä tulemalla kummiksi?
Ojenna auttava kätesi, niin mahdollistat lasten koulunkäyntiä, autat perheen vanhempia kouluttautumisessa sekä tulotasojen nostamisessa ja parannat lastenoikeuksien toteutumista. Saat postitse kaksi kertaa vuodessa kuulumisia kummikohteestasi ja näet mitä kaikkea tukesi on saanut aikaan. Lisäksi saat säännöllisesti sähköisiä terveisiä! Lisää kertomuksia voit lukea Fidan somekanavista.
Kiitos kummeille! Ilman tukea en olisi voinut opiskella! – Ononna, koululainen Bangladeshista
Lue Ononnan ja Meemin tarinat ja tule kummiksi kaikkein heikompiosaisille bangladeshilaisille lapsille! Lisää tietoa maasta löydät täältä.
Tuka on yksi Dhakan slummien seitsemästä miljoonasta asukkaasta. Miltä arki näyttää 11-vuotiaan Tukan silmin? Missä hän asuu? Mikä on Tukan sydämessä sykkivä unelma?
Katso videoKahdeksasluokkalainen Ononna on iloinen kummeista, sillä slummissa asuvan perheen tulot eivät riittäisi muuten koulunkäyntiin. Pätevien opettajien johdolla tyttö on saanut kasvaa ja oppia turvallisessa ympäristössä. Kahdeksassa vuodessa hän on ehtinyt jo oppia paljon! Tavallisten oppiaineiden lisäksi koulussa on iltapäivisin kerhoja, joissa voi opiskella tietotekniikkaa, käsitöitä tai esimerkiksi terveydestä ja lasten oikeuksista.
– Opiskelu on tärkeää, koska silloin voin saada hyvän työn. Sen avulla voin huolehtia itsestäni, perheestäni ja myöhemmin myös omasta perheestäni. Haluan isona muotisuunnittelijaksi, Ononna selittää.
Lue koko tarinaMeemin perhe asui ennen maaseudulla kylässä, jossa tyttöjen koulunkäyntiä ei pidetty lainkaan tärkeänä. Meem kävi kuitenkin koulua, mutta häntä kiusattiin siellä. Kun Meemin isää yritettiin saada naittamaan tyttärensä, muutti perhe Dhakaan. Siellä Meem pääsi kouluun huolimatta sukulaisten vastusteluista.
– Yritän auttaa heitä ymmärtämään, että sekä pojilla että tytöillä on oikeus opiskella. Huomaan, että he ovat pikkuhiljaa alkaneet ymmärtämään, sanoo Meem.
En voi auttaa koko maailman lapsia, mutta voin auttaa yhtä tai kahta lasta saamaan kiinni elämästä. Rahan voi käyttää paljon huonommin. – Saara, Fidan kummi