Podcastit

Fida Podcast – kausi 5

Kehitysyhteistyö korona-aikana tarvitsee rahaa ja johdonmukaisuutta

Kausi 5, 1/6. Humanitaarisen avun ja kehitysyhteistyön tarve maailmalla on koronan myötä yhä suurempi, samalla kun maailman valtiot kamppailevat taloutensa kanssa. Fidan toiminnanjohtaja Harri Hakola ja kehityspolitiikan asiantuntija Niina Tenhio Fingosta keskustelevat järjestöjen kehitysyhteistyön ja kehitysrahoituksen näkymistä globaalin pandemian varjossa.


Paluu arkeen itäisessä Afrikassa 

Kausi 5, 2/6. Tansaniassa perheensä kanssa asuva Tero Mesiäislehto toimii Fidan humanitaarisen avun koordinaattorina, ja kertoo nyt, kuinka työtä tänä syksynä tehdään koronasta huolimatta. Vaikka nettilinjat vähän särisevätkin, saamme kuulla, miten Kongossa, yhdessä maailman köyhimmistä maista, Fidan yhteistyötaho auttaa ja tukee kärsiviä, ja miksi tämä työ on äärimmäisen tärkeää.


”Uutisista pitää katsoa illalla, millaista arkea saa elää seuraavana päivänä” 

Kausi 5, 3/6. Fidan työ Jordaniassa jatkuu koronasta huolimatta. Alueellinen hankeneuvonantaja Johanna Lindgren kertoo, millaista on arki ja työ Ammanissa tänä syksynä. Mistä Johanna on kiitollinen? Miten koronalta suojaudutaan yhteisöllisessä kulttuurissa? Mikä auttaa jaksamaan?


Mitä on neksus?

Kausi 5, 4/6. Mitä tarkoittaa kehitysyhteistyön slangisana neksus ja miksi se on tärkeää? Miten humanitaarinen apu, kehitysyhteistyö ja rauhantyö nivotaan yhteen? Aiheesta keskustelemassa Fidan humanitaarisen avun päällikkö Maija Saarni ja Kehityspoliittisen toimikunnan pääsihteeri Marikki Stocchetti


Irakin nuoret kurottavat kohti tulevaisuutta 

Kausi 5, 5/6. Mistä Irakin lapsille ja nuorille löytyy toivo ja tulevaisuus, kun maata ovat runnelleet pitkäkestoiset sodat ja kriisit? Miksi Suomen kannattaa työskennellä Irakissa – mitä annettavaa meillä on, ja mitä voimme oppia? Keskustelemassa Suomen Irakin suurlähettiläs Vesa Häkkinen ja Fidan Irakin maakoordinaattorin sijainen Johanna Korhonen.


Noposenaholta maailman turuille 

Kausi 5, 6/6. Aila Paloniemi päätti jo lapsena, että hän haluaa nähdä maailmaa ja auttaa muita. Työt toimittajana ja myöhemmin kansanedustajana avasivat monia ovia ja mahdollisuuksia, eikä into ole vuosien varrella vähentynyt. Millainen oli Aila Paloniemen lapsuus? Miksi kehitysyhteistyö nousi yhdeksi hänen prioriteeteistaan eduskuntatyössä? Entä mitä Paloniemi aikoo seuraavaksi?